START_UP_13-3-2016-0011

 • Kedvezményezett neve: Quantbio Kft.
 • Projekt címe: PerfectTime: géndiagnosztikai algoritmus a születendő babákért
 • Szerződött támogatás összege: 79 220 575 Ft
 • Támogatás mértéke (%-ban): 85%.
 • Projekt tartalmának bemutatása:

  A Digital Factory Zrt által mentorált START_UP_3_2016_0011 szerződésszámú projekt célja komplex adatelemzési algoritmussal javítani az embrióbeültetés hatékonyságát.

  Az embrióbeültetés hatékonysága számos tényezőtől függ, és ezek között kiemelkedő jelentőségű a méhnyálkahártya állapota. Nemzetközi publikációk szerint az esetek 20%-ában a méhnyálkahártya befogadóképessége időben eltolódhat, a jelenlegi vizsgálatok ezt az eltolódást csak részben tudják kimutatni. Jelen fejlesztés célja egy olyan diagnosztikai eljárás kidolgozása, melynek segítségével a klinikus személyre szabhatja az embrióbeültetési protokollt.

  A módszer alapja biomarkerek mérése és az adatok komplex elemzése, A módszer lehetővé teszi egy olyan klinikai döntéshozatali algoritmus kialakítását, melynek segítségével az orvos személyre szabott kezelési sémát alakíthat ki, és magát az embrióbeültetést az optimális időpontban végezheti el.

  A módszerünk jelenleg klinikai kipróbálás alatt áll, sikeres tesztelés esetén nemzetközi téren is forgalmazható termék és szolgáltatás előállítása válik lehetővé. A rendszer több platformon előállított adatok integrálását teszi majd lehetővé különös figyelmet fordítva az egészségügyi adatok és a személyes adatok védelmére és elkülönített kezelésére úgy, hogy a klinikus munkáját az elkészített elemzés a legjobban segítse, az adatkezelés az etikai és jogi normáknak a legjobban megfeleljen.

  Átfogó cél a teljes mesterséges megtermékenyítési munkafolyamat hatékonyságának javítása a betegadatok rendszerezésével, a klinikai döntéshozatal elősegítésével és a legjobb hatékonyságú eljárások gyakorlatba való átültetésével.

 • Projekt kezdő dátuma: 2016. augusztus 01. (2016. 08. 01.)
 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. november 30. (2017.11.30.)
 • Projekt azonosító száma: START_UP_13-3-2016-0011